SQL Server 2005 Remote Connection  

Posted

SQL Server 2005 Remote Connection (Sql Server'a uzaktan bağlantı) için gerçekleştirilmesi gereken adımlar:

  1. Bağlanacağınız bilgisayarda kurulu olan Sql Server'a gidip yeni bir Login ekleyebilir veya daha önceden oluşturduğunuz bir hesabı kullanabiliriz.Burada önemli olan Mixed Authentication modunun aktif olması.
  2. Start>Programs>Microsoft SQL Server 2005>Configuration Tools>”SQL Server 2005 Surface Area Configuration” uygulamasını çalıştırın.
  3. Surface Area Configuration for Services and Connections ını seçin.
  4. Soldaki menüden Remote Connections bölümüne gelip Local and remote connections ve "Using both TCP/IP and named pipes" seçiyoruz. Restart yaptıktan sonra bağlanabilirsiniz.

Windows Güvenlik duvarı (Firewall) kullanıyorsanız şu adımları da gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

  1. Güvenlik duvarında Özel durumları açın ve bağlantı noktası ekle diyerek Ad kısmına sql serverınızın instance name ni (SQL Server 'instance name') aynen parentez içindeki gibi yazın tırnak içindeki alana da instance name nizi yazın.
  2. Bağlantı noktasınada 1433 yazın tcp/ip yi seçin.
  3. bir bağlantı noktası daha ekleyin ad kısmına (SQL Server Browser) yazın bağlantı noktasına 1434 yazın ve udp yi seçin.
  4. Son olarak program ekle butonuna basalım ve sqlserver.exe nin olduğu adresi yazalım. C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL.1\MSSQL\Binn\Sqlservr.exe
  5. Bu işlemler yerine güvenlik duvarını devre dışı bırakabilirsiniz.

This entry was posted on Monday, April 23, 2007 at 6:45 PM . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum yapılmış

Anonymous  

Kemal, son derece faydalı bir ipucu oldu. Tebrikler.

9:51 PM

SQL Server 2005 de dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de güvenlik açısından her şey kapalı geliyor, sysadmin istediği servisleri aktif hale getirmeli.

6:17 PM

Post a Comment