Nefis bir site: del.icio.us  

Posted

 

İnternette dolaştığım o kadar çok site var ki sayısını bilmiyorum. Bu siteleri kategorilere göre ayırmak, ve onlara istediğim zaman, istediğim yerden ulaşmak istiyorum. Tarayıcılarda dediğime benzer özellikler oluyor ama, genelde yetersiz kalıyor. İnternete hep aynı bilgisayardan bağlanmıyorum. Bu noktada ülkemizde çok tanınmayan, ama adı kadar nefis olan bir site imdadıma yetişiyor:del.icio.us. İsmi İngilizce delicious (nefis, leziz, hoş, şirin) kelimesinden geliyor. Bu siteden faydalanmak için üye olmak gerekmiyor, ama üye olarak gezdiğimiz siteleri ekleyebiliyor, paylaşabiliyor, istediğimiz zaman açıp bakabiliyoruz. Etiketlere ve kategorilere ayırma özelliği sayesinde düzeni sağlayabiliyoruz.

Ayrıca diğer kullanıcıların eklediği sitelere göz atarak iki tıklamayla o kullanıcının sitelerinden istediklerimizi kendi hesabımıza kopyalayabiliyoruz. Ve del.icio.us hesabı olan bir arkadaşımıza bir site önerebiliyoruz. Bunu yapmak için sitenin etiketlerine for:kullanıcı ismi (kullanıcı ismi yerine arkadaşımızın ismi gelmeli Hatta bu site için Firefox eklentisi bile geliştirilmiş. Bu eklentiyle işlemlerimiz daha da kolaylaşıyor, gezdiğimiz bir siteyi Firefox menüsü aracılığıyla ya da bir sağ tıklamayla del.icio.us hesabımıza aktarabiliyoruz.

Web tarayıcınıza toolbar ekleyerek de kullanabilirisinz. Yalnız i.7 de bir hata verdi ki bi süre i.6 da deneyeceğiz.

This entry was posted on Sunday, September 17, 2006 at 4:52 PM . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum yapılmış

Post a Comment